Project'De ouwe Sjoôl' ingediend bij 'Rabo Samen Sterker Fonds'

Gepubliceerd door   admin on    november 5, 2014

RaboSSFonds.jpg

De Ouwe Sjoòl Spakenburg maakt kans op een mooie geldsom uit het Rabobank 'Samen Sterker Fonds' voor het realiseren van de voorgenomen restauratieplannen. De bibliotheek krijgt er zijn locatie en er komt een dagcafé in (in samenwerking met een zorginstelling).

Genoemd 'Rabobank Samen Sterker Fonds' heeft als doel de economische dynamiek in de regio te versterken. Hiervoor stelt het fonds een bedrag van € 50.000,- ter beschikking, te verdelen over vijf initiatieven in de gemeenten Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk en Bunschoten. (Uit iedere gemeente één). 


Het beste plan ontvangt een bedrag van € 22.500,- en de nummer 2 € 12.500,-. 

De overige drie plannen ontvangen ieder € 5.000,-. 


Op 26 november aanstaande wordt bekend gemaakt wat - volgens het fonds - het beste project is.


Het restauratie- en herinrichtingsproject 'de Ouwe Sjoòl Spakenburg' is ingediend door de gemeente Bunschoten-Spakenburg. 


Wij hebben jouw hulp nodig om een zo hoog mogelijk bedrag te ontvangen!
Je kunt ons op twee manieren helpen:


1. Like en deel onze Facebookpagina
.

2. Ben je lid van Rabobank Randmeren? Stem op ons via de speciale website!
Alle leden van Rabobank Randmeren (van wie een correct e-mailadres bekend is) ontvangen in de eerste helft van november  een inlogcode per mail. Ben je lid, dan kun je met die code tussen 11 en 25 november stemmen op je favoriete initiatief.
Dat màg het initiatief zijn uit je eigen woonplaats, maar dat hoeft natuurlijk niet.Hoe meer stemmen en likes we ontvangen voor het restauratieproject 'de Ouwe Sjool' in Bunschoten/Spakenburg, des te groter de kans een groot aandeel uit de pot van € 50.000,- te ontvangen.

FBenOnlinestemmen.jpg

Uitslag bekend van de winnaar bij de actie van het Rabo Samen Sterker Fonds.

Het ingediende project door de gemeente Bunschoten 'De Ouwe Sjool' haalde bij de Facebookstemmers 1608 likers, wat werd vertaald naar 40 punten.
Bij de online stemmers via de website van Rabo Randmeren kwam het totaal op 743, vertaald in punten: 21.
Bunschoten: 61 punten
Ermelo:         49 punten
Harderwijk:   34 punten
Nijkerk:         41 punten
Putten:         55 punten

Echter, het eindoordeel van de jury - bestaande uit de vijf burgervaders plus Rabomedewerkers - woog ook nog mee.
Uiteindelijk werd het project 'de Ouwe Sjool' als derde verkozen en ontvangt binnenkort daarvoor € 5000 uit het Rabo Samen Sterker Fonds.

Bekijk hieronder de filmpjes van:

* de pitch (verdediging en uitleg) van het project van Bunschoten en

* de verklaring van de uitslag door een jurylid van de Rabobank.

Iedereen die gestemd heeft via de website of de Facebookpagina geliked: hartelijk dank daarvoor!

Burgemeester Melis van de Groep verwoordde het zo op zijn FB pagina:

"Wat een verrassende ontknoping gisteravond bij de Rabobank Randmeren Samen Sterker Award. Het Bunschoter project 'De Ouwe Sjoòl' van Spakenburg scoorde het hoogste op Facebook, Putten kreeg van de Rabo-online-stemmers de meeste steun en de vakjury beoordeelde Harderwijk als de beste inzending. Alles bij elkaar opgeteld bleek Ermelo de Award te hebben gewonnen.

Het mooiste van de avond was dat er niemand met lege handen naar huis ging. Ook de 'Ouwe Sjoòl 'kreeg een cheque van maar liefst € 5000. Natuurlijk was er teleurstelling over het mislopen van de hoofdprijs, maar dankzij de actie, de aandacht en de enthousiaste steun staat de Ouwe Sjoòl op de kaart. Allen die zich daarvoor hebben ingezet, zoals Citymarketing Bunschoten-Spakenburg en VVV bedankt en veel succes gewenst voor de Stichting Monumenten Bunschoten met de restauratie van de Ouwe Sjoòl."

Bijgaand de pitch voor het project 'de Ouwe Sjoól' door burgemeester Melis van de Groep.
 
 

Tags